Clear vs Wunderkit – æstetik vs funktionalitet

Jeg er for nyligt faldet fuldstændig i svimme over en smuk iPhone app, der hedder Clear. Denne app blev lanceret nogenlunde samtidig med en anden todo app som hedder Wunderkit. Den ene er ren æstetik og meget begrænset funktionalitet mens den anden er det modsatte (næsten).

Jeg mener at alle de ting jeg sælger i shoppen her i designgrotten er kendetegnet ved at besidde begge egenskaber – både æstetik og funktionalitet, og er derfor splittet over hvad jeg skal bruge som todo app.

Clear – en æstetisk perle

Clear er totalt lækker, at arbejde med. Brugeroplevelsen er 100% i højsædet. Den har dog i mine øjne nogle funktionelle mangler, som jeg håber bliver udbedret fremadrettet. For i den nuværende form, er det mere et legetøj end et egentligt værktøj.

Den mangler muligheden for:

  • Synkroniseringen i skyen (fx iCloud, så man kan få samme liste på andre iOS enheder).
  • Mulighed for at uddelegere opgaver/todos
  • Skrive mere end 28 tegn

Og så burde der selvfølgelig også være en iPadvariant. Men prøv lige at nyd app’ens brugergrænseflade i denne lille video

Wunderkit – den nødvendige funktionalitet

Wunderkit er skabt af folkene bag WunderList. Med Wunderkit har de sat co-creation i fokus. Den er spækket med muligheden for at få løst opgaven til et givent tidspunkt og i samarbejde med andre. Sådan som opgaver som oftest egentlig også skal klares.

Der er nogle ting i Wunderkit, som vidner om, at de er gået lidt over gevind for at fylde funktionalitet i app’en. fx ved muligheden for at følge andres projekter/workspaces. Det er rent pop.

Men app’en har virkelig gjort det muligt at projektlede bedre og holde styr på fremdriften af de forskellige opgaver.

Clear vs Wunderkit

Hvis Clear havde noget af den funktionalitet man ser i Wunderkit eller omvendt, så havde valget været klart, for så var funktionaliteten og æstetikken forenet. Clear mangler hele samarbejds- og tidsdimensionen, hvilket virker paradoksalt for noget som skal hjælpe til at holde styr på opgaver. På trods af det, så bruger jeg pt alligvel Clear i stedet for Wunderkit, da Clear bare er mere lækker, og jeg vil mene at de kune få den ekstra funktionalitet med, hvis de bare indførte et ekstra niveau, så ville de både få mere leg i appen, men også uundværlig funktionalitet. Men hvis den ikke kommer på et tidspunkt, så skifter jeg til Wunderkit.

Prøv dem begge, og lad mig høre hvad du synes…