Måske er det tid til at sælge grotten?

For nyligt havde jeg møde min revisor. Det var faktisk mit første møde med en revisor, siden jeg startede Designgrotten for ca. 3,5 år siden. Mødet var sat i stand, fordi jeg lige pludselig var kommet over 300.000 kr. i omsætning om året (et beløb der var helt utænkeligt for mig for nogle år tilbage). Når man omsætter for over 300.000 kr. Så er der skærpede krav til indberetningen i den udvidede selvangivelse. Og selvom jeg har slået mine folder på både handelsskole og Handelshøjskolen (Copenhagen Business School som den hedder på flot nudansk i dag), så var den skærpede indberetning fyldt med usikkerhed for mig.

Efter en halv times ophedede snak om politik og værdier tog vi hul på Designgrotten. Min flinke revisor fortalte mig at alt så fint ud. Der var nogle småting jeg burde rette op på, men alt i alt så det ok ud. Dog var der det lille men, at jeg jo betalte topskat af mit overskud, da jeg jo har et almindeligt fuldtidsarbejde ved siden af. Vi snakkede virksomhedsskatteordningen, men blev enige at det bare vil komplicere mit allerede meget lean og ukomplicerede setup.

Jeg betaler som oftest min skat med glæde, men når jeg kigger på hvad jeg lægger af arbejde i Designgrotten, så vil jeg nok påstå, at omkostningen ikke står mål med investeringen. Så hvorfor gør jeg det? Grotten har jo alle dage været en blanding af interesse for WordPress, e-commerce, industrielt design og mennesker (kunder og leverandører). Men måske er tiden kommet til at prioritere min tid anderledes. Grotten har aldrig handlet om at tjene penge, men om at kanalisere min tid ind i noget jeg synes er sjovt. Og det er virkelig sjovt, og er det stadig.

Et af de mange lagerskabe i designgrotten

Et af de mange lagerskabe i designgrotten

Men jeg har også nogle andre ideer, jeg godt kunne tænke mig at prøve af. Det vil kræve et andet fokus. Og det kunne også være sjovt at få pladsen tilbage i skabe og skuffer. For ja, lageret har jeg jo i privat martriklen, og ja, det fylder meget 🙂

Jeg ser flere løsninger:

 1. Jeg kunne bare vælge at lade være med at tage nye varer hjem og bare sælge ud af lageret
 2. Jeg kunne sælge shoppen og lageret
 3. Jeg kunne smide alle varer på et lagerhotel, og slippe for alt hvad der handler om forsendelse

Jeg er klart mest til nummer 2. Det skyldes flere ting. Jeg har skabt noget, som genererer et pænt overskud, det vil jeg gerne se leve videre. Jeg har været så heldig, at kunderne har været glade for min service, hvilket har givet mig gode ratings på Trustpilot. Etteren ville være lidt antiklimatisk og tage lang tid at realisere. 3’eren ville fjerne noget arbejde, men der ville stadig være noget i forhold til reklamationer. Og jeg synes jeg ville miste følingen med produkterne. Noget som er vigtigt for mig.

Grotten har vækstet fra kvartal til kvartal siden lanceringen. Her er lidt fakta om hvor grotten står i dag:

 • Omsætning på over 30.000 kr. inkl. moms om måneden, så der er godt gang i biksen.
 • 152 likes på Facebook
 • 257 nyhedsbrevsmodtagere
 • 2.500 sessioner per måned på sitet
 • 2.100 unikke besøgende per måned på sitet
 • 6.400 sidevisninger per måned på sitet
 • 2,27% i konverteringsprocent (altså andel af folk som ender med at købe på sitet)
 • Over 60 ordrer per måned

Så er spørgsmålet blot hvordan skal jeg komme videre med det? Jeg kunne smide den til salg på Amino eller lignende. Men hvad synes du? Har du tanker, ideer, købere eller lignende. Jeg hører gerne om det i kommentarerne.